Plannen, plannen, plannen


Geschreven door: Jurgen Richter op 15 sep. 2015

Plannen. Ik vind het maar een lelijk Engels woord wat in onze taal is geslopen. Maar we hebben er allemaal mee te maken, en wij in het film vakgebied helemaal. Bij de totstandkoming van een videofilm is planning van groot belang. Wie moet waar zijn, hoe laat en wat gaat hij/zij doen? Is de kleding op tijd in orde, visagie gedaan en ga zo maar door. De ervaring leert dat ondanks dat je alles vóóraf uitstekend gepland hebt, er toch nog dingen anders lopen dan gedacht. Dat hoort erbij. Ook dat ervaring rust brengt omdat er vaak een alternatief is, wat ter plekke nog wel even bedacht moet worden. We hebben nog niet meegemaakt dat een geplande opname niet door kon gaan omdat iets anders liep dan gepland. Daarom alles maar loslaten en niet plannen? Zeker niet. Ook bij het filmen is een goede voorbereiding het halve werk. En maakt bovendien de montage ook een stuk makkelijker.

Vandaag hebben we opnames gemaakt voor een tandartsenpraktijk. Het proces wat we in de videofilm gaan beschrijven heeft een tweeledig doel: informeren en verkopen. Een mooie combinatie vinden wij. Informeren omdat zij hun klanten goed willen voorlichten en verkopen omdat er ook wat verdiend moet worden. De videofilm gaat daarbij helpen. Ook hier moet goed gepland worden. Het proces bestaat immers uit meerdere stappen en om de kijker goed te informeren moeten die allemaal aan bod komen. Op verschillende dagen en locaties. Het is namelijk zowel in scene gezet als levensecht, want met èchte tanden en èchte produkten. Zorgvuldigheid geboden.

"Even" een promootje maken is er dus niet bij. Wèl het maken van een filmplan, het regelen van een cast , het zoeken van locaties en het maken van een planning. Daar is ie dan: het plannen. Het leukste is het om een voorzet te doen en dan samen met de klant verder uitwerken. Die weet tenminste ècht hoe het er bij haar of hem aan toegaat. Wij na afloop een beetje, maar altijd weer een leuke ervaring rijker.

Dus vergeeft u ons als wij u het hemd van het lijf vragen, het is voor een goed doel: uw mooie film!

Deel dit artikel

Nooit meer een blog missen?

Inschrijven voor de nieuwsbrief


Onze klanten