Alewijn Taxaties Promo

ONZE OPDRACHT Freek Alewijn wilde een film voor op de website van zijn taxatiebedrijf. Wat wij gemaakt hebben is een virtuele kennismaking met dienst en werkwijze. En niet te vergeten met Alewijn zelf. Wij hebben een script geschreven waarin zowat alles wat er op zijn website ook te lezen is via een verhaallijn terug komt; een mooie klassieke auto en diens eigenaar mochten daarin natuurlijk niet ontbreken. Ter voorbereiding op de draaidag hebben we diverse locaties bezocht en een draaiboek opgesteld; hierdoor konden de opnames op één dag plaatsvinden. Om de herkenning door een nieuwe klant zo vlot mogelijk te maken hebben we de klant zelf de voice-over tekst laten inspreken. Deze tekst hebben we samen met de klant opgesteld en is in onze studio ingesproken. 

ONZE OPDRACHTGEVER Jurgen Richter kende ik al veel jaren als collega in de Jaguar organisatie. Ik leerde hem kennen als een integere, betrokken en enthousiaste man, die zijn vak professioneel uitoefende. Ook kon je met hem goed afspraken maken. Jaren later, we hielden met enige regelmaat contact, ontmoette ik hem in een andere professie weer. Hij had van zijn reeds jarenlang uitgeoefende hobby en passie filmen, zijn nieuwe uitdaging en toekomst gemaakt onder de naam “Slateboard”. Ik vond dat heel leuk om te horen. Voor “Alewijn Taxaties” maakte hij een bedrijfsfilm, waar ik precies die elementen in terug vind die hem zo kenmerken, maar dan nu als producent van professionele en met passie gemaakte bedrijfsfilms en presentaties. Dank Jurgen!!

The making of

  • Een mooi taxatie onderwerp, deze Porsche 356.

  • U ziet hier voorbereidingen op de vóóraf gescoute locatie.

  • Even testen of de bodemspeling van deze sportwagen genoeg is. Voor nog meer dynamiek laten we de auto óver de camera heenrijden. En nu maar hopen dat de bestuurder keurig het midden aanhoudt…...

  • Voor het verkrijgen van een aantal opnames hebben we de Porsche al dan niet op hoge snelheid geflankeerd met de camerawagen.

  • Veiligheid gaat voor alles dus markeringen, aanduidingen en personen op het af te leggen traject zodat we geen gevaar en zo weinig mogelijk hinder veroorzaken tijdens onze opnames. Sympathie valt ons dan ook vaak ten deel.

  • Het luistert nauw, take 5 was pas goed. De Saab moet immers op de juiste positie tot stilstand komen.

  • Met de camerakraan maken we de verticale opnames, in dit geval over de heg heen zodat het zicht op het huis en de Porsche op de oprit zich voor de kijker ontvouwt zodra de Saab komt aanrijden.

  • En dan loopt de hoofdrolspeler op zijn klant af. Voorzien van een draadloze microfoon op zijn jas.

  • Een ingewikkelde overgang in DOF (depth of field): het moment waar de focus van het Zuffenhausener Porsche wapen op het stuur overgaat naar de antieke klok aan de pols. En dat in een vloeiende beweging. Uit het beeld moet blijken dat er een afspraak is.

  • Even met de hoofdrolspeler de route nog nalopen voordat de opname plaatsvindt.

Onze klanten