Duijvelaar Pompen - productfilm

ONZE OPDRACHT dp Pumps, oftewel Duijvelaar Pompen is een gerenommeerde fabrikant van vuil- en schoonwaterpompen. dp Levert wereldwijd pompen voor de meest uiteenlopende toepassingen. In de schone en moderne fabriek in Alphen aan den Rijn wordt in het productieproces gebruik gemaakt van geavanceerde technieken waarbij de vele installaties door dp zelf bedacht en gebouwd worden. Onze opdracht in deze productfilm was de hoge mate van automatisering in de fabriek te tonen. Hiervoor volgt de kijker in de film een tweetal processen van begin (productie van onderdeel) tot eind (assemblage van de pomp). Er is veel uit de (film)kast gehaald. We hebben camera's in waterdichte behuizingen in "snijmachines" met koelwater geplaatst, camera's opgehangen in lascellen waar de voor mensenogen (en de meeste cameralenzen) onverdraaglijke laser laswerkzaamheden verricht worden en ook hebben we camera's òp robots geplaatst. De camera in de rol van rodeorijder. Onze prestaties waren niet mogelijk geweest zonder de goede voorbereiding en van onze opdrachtgever. 


ONZE OPDRACHTGEVER John Moleveld, general manager purchase&ICT at dp industries over Slateboard: het werken met Slateboard is ons vanaf het eerste moment goed bevallen. De offerte was helder en ook de gesprekken gaven ons een goed gevoel. Jurgen heeft voor de duur van het project deel uitgemaakt van het team wat binnen Duijvelaar verantwoordelijk was voor de films. Dit heeft tijd bespaard omdat hij ideëen direct kan omzetten in beelden en ook aan kon geven wat haalbaar is. Overigens bleken al onze, soms best uitdagende ideëen, uitvoerbaar. De mogelijkheid om in de studio van Slateboard in het montageproces films te beoordelen en ook direct aanpassingen te kunnen doen past helemaal in de aanpak. Flexibel en professioneel. Slateboard gaat duidelijk voor het eindresultaat. Wij zijn heel tevreden.

The making of

  • Hier maken wij geluidsopnames van het stansen van de "pannen" voor de pompen. Letterlijk Indrukwekkende machines overigens. Collega Casper, hier in beeld en van origine werktuigbouwkundige, kon zijn hart ophalen.

  • Alle robots staan veiligheidshalve in zogenaamde "cellen". Waar het niet mogelijk was een ruit te demonteren hebben wij het proces met de robots via onze camerakraan van bovenaf benaderd.

  • Het laserlicht waarmee in deze cel gelast wordt is zo intens dat het alleen mogelijk is om via een monitor het proces te volgen. Om toch unieke beelden in HD te kunnen maken hebben we met veel kunst- en vliegwerk onze eigen camera maar geplaatst.

  • Hier plaatsen wij een snelle camera op de robotarm om de weg met gecompliceerde bewerkingen van de robot vast te kunnen leggen. Een echte rodeorijder die dappere camera van ons.

  • Zelfs de eindcontrole van (weer ander) laswerk vindt volledig geautomatiseerd plaats. We hebben weer veel geleerd bij deze opdracht.

  • In deze machine worden door de robot geplaatste onderdelen machinaal en watergekoeld bewerkt. Om dit proces op unieke wijze van binnenuit vast te kunnen leggen hebben we onze camera in een waterdichte behuizing geplaatst.

Onze klanten