Koopman Auto Transport

ONZE OPDRACHT Koopman ontleent haar internationale bekendheid vooral aan het bedrijfsonderdeel waar wij deze film voor hebben mogen maken: autotransport. In binnen- en buitenland kom je dan ook met grote regelmaat de bruin/rode autotransporters tegen. Het logistieke proces van de in oorsprong in Nordhorn (Gr) gevestigde familiebedrijf is indrukwekkend. Aan ons de taak om alle facetten in beeld te brengen. En dan graag zoals de vakgenoten dit het liefste zien: rollend. Dus hebben we veel beeld van de machtige vloot autotransporters in actie. Op de snelweg, over de boulevard, bij de luchthavens, viaduct onderdoor, overheen, in de weilanden, met regen, sneeuw en zon. Noem het maar op. Vele uren en vele locaties in dienst van deze filmopdracht. Wij hebben er van genoten. Niet het minst van het enthousiasme van de Koopman mensen zelf.

ONZE OPDRACHTGEVER Hij zegt wat hij doet en hij doet wat hij zegt. De kracht van Slateboard is zowel gelegen in zijn vakmanschap uitgeoefend met de modernste materialen, maar zeker ook in de wijze waarop Jürgen het proces aanneemt, stuurt en naar meer dan volle tevredenheid oplevert. Jürgen heeft voor ons inmiddels 3 films in meerdere talen gemaakt, in het kader van Koopman Logisitcs. Dat was niet altijd even gemakkelijk in termen van filmbaarheid, weersomstandigheden en onmogelijke plekken om (vanuit) te filmen. Maar hij regelt gewoon een perfect eindresultaat, door constant in oplossingen te denken en dat ook te doen. Wij zijn er trots op nu films in handen te hebben, die in een paar minuten zeggen, wat ons zelf in een paar uur niet lukt. Ik kan het anderen van harte aanbevelen.

The making of

 • Dankzij de jib zijn dit soort opnames tijdens forse snelheid mogelijk. In de film ligt de camera laag aan de grond en komt omhoog zodra de ene de andere vrachtwagen inhaalt. En dat alles bij zo'n 80 km/u.

 • Zoals bij vrijwel alle grotere opdrachten scouten we vóóraf locaties en maken proefopnames. Wanneer je in totaal 8 volle draaidagen in alle uithoeken van Nederland hebt moet dat ook wel.

 • Hier maken we proefopnames aan een rotonde zodat de wagens zowel frontaal als aan de flank gefilmd kunnen worden. De camera komt vanuit het fluitenkruid en neemt de wagens op de korrel.

 • Ook hier maken we proefopnames. In de film rijdt een autotransporter vanonder het viaduct en zodra deze aan de camera voorbij rijdt, komen er nèt twee Koopman zeilwagens over het viaduct. In de film dan hè. Vraag het ons als u wilt weten hoe het ècht zit.

 • Als je vanaf 7:00 uur op locatie bent een er al de nodige draaiuren op hebt zitten smaakt de koffie opperbest. Hier de opdrachtgevers in de weer met koffie en koeken.

 • Laag aan de grond levert een spectaculair beeld op. De foto bedriegt want de vrachtwagen rijdt op 10 cm aan ons voorbij. Met zo'n 70 km/u. Blijft leuk, wel even goed douchen 's avonds.

 • Het is niet altijd hard werken. De pauze was overigens kort want de autotransporters waren slechts aan het draaien voor de volgende serie opnames.

 • We hebben in totaal 8 draaidagen gehad over 4 maanden verspreid, dus ook alle typen weer. Hier was het zonnig maar koud. Het verkeer op deze grensovergang naar Duitsland hield ons voor een mobiele flitspost. Ik had overigens voor de zekerheid ook geremd.

 • Hier brengen we nòg een grensovergang (in dit geval België - Nederland) in beeld.

 • Naast platte beeldopnames maken we ook separate audio opnames waardoor we in de montage flexibeler zijn. Hier luistert de opdrachtgever nieuwsgierig mee en deed onwillekeurig een grote stap achteruit toen er een vrachtwagen passeerde.

 • Wanneer je eerder hebt gefilmd voor een autodealer is het makkelijk toestemming vragen voor opnames. Hier bij BMW- en Mini dealer Hans Severs in Alphen aan den Rijn. Ook een mooi bedrijf.

 • Deze (splinternieuwe) doordraaier hadden we vóóraf gescout. Mooi detail is ook het bord van de volgende afslag wat naar de Koopman vestiging in de Amsterdamse haven leidt. Dat het ging sneeuwen stond niet in het plan. Maar Koopman rijdt in weer en wind...

 • Ook hier is de jib weer ingezet voor een mooie vloeiende camerabeweging.

 • Koopman levert op luchthavens veel huurauto's direct bij de verhuurbedrijven af. De positie met twee verkeerstorens op de achtergrond geeft gelijk plaatsbepaling af zonder dat deze specifiek genoemd hoeft te wordden.

 • Engelse voice-over wordt ingesproken.

Onze klanten