Koopman Car Terminals

ONZE OPDRACHT Koopman doet veel méér dan waar het bedrijf zijn bekendheid aan ontleent: het nationaal en internationaal transporteren van voertuigen. Eén van de andere activiteiten binnen Koopman vormt de Car Terminal. Voor KCT wilde Koopman een aparte bedrijfsfilm zodat zij in gesprekken kan laten zien met welke zorgvuldigheid en diversiteit zij vanuit de KCT vestigingen in Amsterdam en Born opdrachten uitvoert. Dat Auto Transport (KAT) eveneens in de Koopman groep zit is een groot bijkomend voordeel. Zo kan de technische opdracht mooi met de logistieke vraag worden verenigd. 

ONZE OPDRACHTGEVER Pieter Gabriëls, CEO van ACE-Force en binnen Koopman o.a. verantwoordelijk voor de bedrijfsfilms zegt over onze activiteiten het volgende: Hij zegt wat hij doet en hij doet wat hij zegt. De kracht van Slateboard is zowel gelegen in zijn vakmanschap uitgeoefend met de modernste materialen, maar zeker ook in de wijze waarop Jürgen het proces aanneemt, stuurt en naar meer dan volle tevredenheid oplevert. Jürgen heeft voor ons inmiddels 3 films in meerdere talen gemaakt, in het kader van Koopman Logisitcs. Dat was niet altijd even gemakkelijk in termen van filmbaarheid, weersomstandigheden en onmogelijke plekken om (vanuit) te filmen. Maar hij regelt gewoon een perfect eindresultaat, door constant in oplossingen te denken en dat ook te doen. Wij zijn er trots op nu films in handen te hebben, die in een paar minuten zeggen, wat ons zelf in een paar uur niet lukt. Ik kan het anderen van harte aanbevelen.

The making of

 • Onze dagen beginnen wel eens comfortabeler maar zelden spectaculairder: naast zo'n autocarrier van 14 verdiepingen voel je je snel nietig.

 • Met diverse camera's, die ieder hun eigen discipline hebben, leggen we in alle vroegte het lossen van het schip vast.

 • Het 14e deck van de autocarrier biedt een mooi uitzicht op de opslagterreinen van de Koopman Car Terminal in Amsterdam.

 • De eerste stuurman wilde ook wel eens een camera vasthouden.

 • Het leeg rijden van de autocarrier staat er bijna op als de zon opkomt.

 • We hebben zelf een camerawagen waar we de jib op kunnen monteren maar deze rijdt wat sneller. Deze actie stelt ons in staat mooie dynamische beelden te maken.

 • Onze camerakraan, hier gemonteerd op een pick-up waarmee we tussen de enorme rijen auto's doorrijden, biedt ons de gelegenheid zowel de details als de grootte van het terrein te laten zien.

 • Camera's "op de plaats rust". Dit past niet in de opdracht: we wilden graag een kijkje nemen op de brug van het schip. Zo kom je nog eens ergens.

 • Bij ons eerste verkenningsbezoek lag er ook al een car carrier; we hopen wel op beter weer tijdens de opnames.

 • De in totaal 15 Koopman films hebben we geleverd op speciaal gemaakte, verchroomde USB sticks die afgewerkt zijn met leder. Lekker stoer, helemaal passend bij deze onderneming.

 • De voice over is ingesproken in het (Brits) Engels en als ondertiteling vertaald naar Nederlands, Duits, Frans en Chinees. Hierdoor kan Koopman alle markten op hun wenken bedienen.

 • De voice over is ingesproken in het (Brits) Engels en als ondertiteling vertaald naar Nederlands, Duits, Frans en Chinees. Hierdoor kan Koopman alle markten op hun wenken bedienen.

Onze klanten