NISB - Decentralisaties

ONZE OPDRACHT In 2015 worden (onderdelen van) de AWBZ, het participatiebeleid en de jeugdzorg een verantwoordelijkheid van de gemeente. Deze decentralisatie van het sociaal domein is voor gemeenten een enorme uitdaging. De film die wij voor het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen hebben mogen maken laat een goed praktijkvoorbeeld zien hoe hiermee om te gaan. Tijdens de opnames op bij Sportlandgoed De Haamen (Beek, L) volgen we een doelgroep tijdens een dag met sportieve activiteiten. Via interviews verkrijgen de kijkers inzicht en ideeën waardoor ook zij zich goed kunnen voorbereiden op alle wijzigingen.

ONZE OPDRACHTGEVER Geeske van Asperen, senior adviseur van NISB: het werken met Jurgen en Casper was prettig; het voorbereiden, het filmen en het monteren. Jurgen heeft oog voor de grote lijnen, maar ook voor de kleine details en overduidelijk liefde voor het filmvak. Hoewel ik geen ervaring had met het het creëren van dit soort filmpjes ben ik goed door het proces heen gecoacht, waarbij er aan de ene kant ruimte was voor mijn eigen ideeën maar aan ik aan de andere kant gebruik kon maken van de ervaring van Slateboard. Het is een mooi filmpje geworden, zeker iets om trots op te zijn!

The making of

  • Dankzij onze speciale microfoon zijn we in staat ook in een moeilijke geluidsomgeving als deze goed verstaanbare geluidsopnames te maken. De personen op de achtergrond maken geen deel uit van de doelgroep en zijn om die reden "soft focus" meegefilmd.

  • Veel opnames, zeker de interviews, doen we vaak vanaf statief. Beweeglijke opnames als deze actie kunnen beter vanaf de schouder. Het lage standpunt zorgt samen met de zoom voor extra betrokkenheid bij de kijker.

  • Hun geestelijke beperking weerhoudt deze stoere mannen niet van een perfect optreden. Wat een cast!

  • Als het onderwerp dan toch judo is, mag het interview wat ons betreft ook plaatsvinden in de judo houding; we zoeken altijd aansluiting met de omgeving.

  • Nee, we zijn geen contactlens kwijt. Vlak over de mat gefilmd krijgt het beeld extra drama en een mooie scherpte/diepte. Even op de knieën dus.

  • In de film zult u dit beeld herkennen, al ziet het er daar heel anders uit: interessant "Depth of Field".

  • Tijdens de interviews monitoren we niet alleen het beeld maar ook het geluid. Zo kunnen we direct ingrijpen als er iets mis gaat op de achtergrond of met het geluid en komen we steeds terug met het beeld wat we voor ogen hadden.

  • In de film zult u zien wat de camera ziet. Een zwembad is vanwege de temperatuur verschillen en hoge luchtvochtigheid altijd een uitdaging. De camera kan dan ook beter even "wennen" aan de nieuwe situatie. Even de tijd nemen dus.

  • Helaas is in de film het interview met client/deelneemster Laury vervallen. Jammer want ze heeft zo haar best gedaan. Daarom hebben we voor haar nog een een aparte film met haar in de hoofdrol gemaakt. Ze zal en mag trots zijn!

Onze klanten