Round Table Discussion

ONZE OPDRACHT Deze presentatie is gehouden in Milaan tijdens een grote, wetenschappelijke conferentie waar wij 9 presentaties met meerdere camera's hebben opgenomen. De tijdens de lezingen vertoonde Power Point presentaties hebben wij verwerkt in de video, rekening houdend met belangrijke details door hierop in te zoomen. De presentaties zijn door de organisatie, de organiserende partij de Universiteit van Milaan, verspreid onder wetenschappers waardoor het bereik enorm is toegenomen.

De prachtige maar erg "authentieke" omgeving (een Palazzo uit de 16e eeuw) stelde ons door de daarmee gepaard gaande technische beperkingen voor voldoende uitdagingen. Maar wel weer een erg leuke opdracht en een uiterst tevreden opdrachtgever.

ONZE OPDRACHTGEVER Prof. Joop Luten, Coördinator Videoproject Feed for Health over de samenwerking met Slateboard: Het was een plezier om het team van Jurgen Richter (Slateboard) samen te werken. Het was een lastige opgave om resultaten van wetenschappelijk onderzoek een populair gezicht te geven in een dynamische video. Maar de creativiteit in zowel aanpak als uitvoering is een sterk punt van Slateboard. Verder beschikt het team over een arsenaal aan professionele video apparatuur. Bij de afwerking van het videomateriaal is er volop ruimte voor inbreng van de klant. Uiteraard blijft Slateboard verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eind product. En dat mag er zijn. Last but not least het team heeft gevoel voor humor. Dat straalt ervan af in samenwerking en video's.

The making of

 • Een zeer aansprekende spreker en hier leider van de ronde tafel discussie.

 • Nu regende het nog maar, later zou het gaan sneeuwen.

 • Wie Milaan kent weet dat het een doolhof is van éénrichting straten en taxibanen. De universiteit was redelijk snel gevonden. Het bleek allen niet het goede gebouw, dat lag aan de andere kant van de stad.

 • De locatie waar we moesten filmen is een eeuwenoude zaal. Prachtig maar erg donker en de slechte kwaliteit beamer van de universiteit verhinderde ons veel licht bij te zetten. We hebben het gered.

 • De eerste ochtend, we zijn er (te) vroeg bij. Nog niemand te bekennen maar erger nog: geen koffie!

 • Onze steun en toeverlaat op het gebied van audio. Om zeker te zijn van goed geluid van de presentaties nemen we altij een separaat geluidsspoor op vanuit de versterker.

 • Tussentijds archiveren spaart straks een hoop tijd in de montage.

 • Na afloop konden we nog wat extra snijshots maken van de prachtige plafonds zonder iemand te hinderen.

 • Op de hotelkamer konden we in alle rust 's avonds de beelden controleren en zonodig de tactiek nog aanpassen. Het bleek echter allemaal volgens plan te verlopen.

 • Het goed inpakken van onze equipment is belangrijk, zeker wanneer we het weer over een grote afstand moeten vervoeren.

 • Op naar het hotel, tijd voor ontspanning.

Onze klanten