Te Koop rietgedekt landhuis

ONZE OPDRACHT Het filmen van een landelijk gelegen rietgedekte villa op een manier dat de bijzondere eigenschappen van dit huis en het perceel tot hun recht komen. Daarvoor hebben we een aantal mooie dagen afgewacht terwijl alle bomen nog vol in het blad zaten. Uit de omgeving hebben we twee paardrijdsters gevraagd te figureren want ondanks dat de huidige eigenaren geen paarden houden is het een gelegenheid bij uitstek. Paardenboxen, veel land en een manege met drafbaan naast de deur. Om het groen en de landelijke omgeving goed in beeld te kunnen brengen hebben we ook in dit project de camerakraan veelvuldig ingezet. Met lichtgevoelige camera's en lichtsterke objectieven hebben we ondanks het felle tegenlicht wat door de ramen naar binnen kwam binnen uitstekend kunnen filmen zonder extra licht in te hoeven zetten. Dit kwam de sfeer in huis ten goede. We zouden er zó kunnen wonen. Studio in één van de vele opstallen…. hmmmmm.

The making of

  • Prachtig huis met veel grond. Ideaal voor paardenliefhebbers.

  • Om een goede indruk van de landelijke ligging te kunnen geven maken we een opname vanaf de "andere" kant. Met de jib laten we de camera uit het gras omhoog komen voor een dramatisch effect.

  • Om aan de "andere" kant te kunnen komen moeten we even de sloot oversteken. de veerdienst was gelukkig in bedrijf. Nu alleen nog oppassen met het aan wal stappen: drassiger dan je denkt.

  • De jib is een dankbaar instrument om grote onderwerpen in beeld te brengen.

  • Wat wil de aspirant-koper? Inderdaad, vermoedelijk lekker buiten zitten maar het is al laat dus we lichten de landelijk gedekte tafel even bij met een natuurlijk zonnetje.

  • Als we klaar zijn moet ook alles weer in de auto. De linker dan. De rechter auto is van de directrice.

Onze klanten